Tips og råd ved å kjøpe / selge brukt vogn!

I dag var jeg på posten og hentet ut mitt siste brukt kjøp, en lekker Bugaboo Cameleon 3+ classic.
At det ble en bugaboo cameleon 3+ kan jeg skrive litt mer om i et annet innlegg. Her vil jeg få frem litt tips og råd ved kjøp, og salg av brukt barnevogn. Gjenbruk er topp, en barnevogn av et godt merke kan gjøre en god jobb i mange år, så og selge den videre til en familie som kan få brukt den etter deg er supert.

70 % av barnevognene jeg har trillet har vert brukt kjøp. Jeg har testet ut veldig mange vogner før jeg startet denne bloggen og Instagram profilen, så det er en måte og kunne prøve ut forskjellige merker på, kjøpe brukt.

For det første, er det en spesiell vogn du er ute etter på finn.no kan jeg anbefale deg og legge på varsel, så popper det opp på mobilen når det kommer en vogn etter dine ønsker for salg. De beste kuppene går som regel fort.

Jeg ser også at veldig mange vogner selges for mye penger, altså brukte vogner for veldig mye, noen legger ut sin Bugaboo Buffalo 2016 modell for 9500,- og kjøpte den ny for ca 12000,- for 3 år siden. Jeg mener en skal legge seg hverfall ca 30% under ny pris, men så må en tenke seg litt om hvor gammel vogna er og hvor mye slitasje den har. Følger det med ekstra utstyr? Det trenger ikke alltid og være et minus. Som på mitt kjøp, følger det med en rosa sommer kalesje, den kan jeg selge for 4-500,- brukt og da få igjen litt penger der.

Min vogn er en 2017 mod Bugaboo Cameleon 3+ som koster ny hos www.kopbarnevogn.no 10750,-
Om den bare var brukt noen mnd og ikke hadde en skramme så kunne jeg gjerne betalt rundt 7500,- for den som er -30% av ny pris, men en bør gå noe mer ned i pris når du kjøper en eldre modell.

Da jeg pakket opp vogna hadde jeg kun gått ut fra bildene jeg så på finn.no
Det var mørkere bilder som var tatt inne i en leilighet/hus og jeg burde bedt selger om å trille vogna ut, ta noen skikkelige bilder ute i dagslys, ta bilder av flekker eventuelle skader på understellet. Tips om du skal selge vogn, gjør det jeg nettopp nevnte her. :)

Er det er nyere vogn så spør gjerne etter kvittering, eller om vogna er registert på garantien fra leverandør.
Vogner som holder seg godt i pris er spesielt Bugaboo. Noen andre jeg også synes holder seg greit er Stokke Trailz, Emmaljunga NXT modellene, Babyjogger City Elite/Mini GT og Cybex vogner. Selvfølgelig kan du være heldig og få solgt en annen type vogn til ønsket pris, kjapt. Det kommer helt an på hvilke kjøpere som er på jakt der ute.

Når jeg selger vogner så vasker jeg over understellet, spyler over hjulene om de er møkkete. støvsuger sittedelen og passer på det ikke er noen synlige flekker, så kjøperen får en ren og pen vogn.

Denne vogna jeg kjøpte var utrolig møkkete, den var skitten, flekkete og virkelig ikke tørket over.
Da demonterte jeg hele vogna, bugaboo sine kalesjer kan du vaske på 30 grader så jeg slengte begge inni vaskemaskin mens jeg startet på vogna. <reklame> Jeg er så heldig og har fått sponset noen super fine produkter fra @reirei_scandinavia som heter Buggylove , det er økologiske produkter som rengjør barnevognen og de er super fine produkter. Jeg skal lage et eget innlegg hvor jeg viser frem alle produktene som er i settet jeg har hjemme.

Jeg startet med å spyle hele understellet, så vasket jeg over med buggylove sin understell/frame rengjøring spray. Jeg vasket hele sittedelen og tekstilene med tekstil sprayen og de hvite detaljene på bugaboo sine vogner var ikke hvite her. Men etter vasken så fikk jeg en så godt som ny vogn. Ikke minst så lukter den nytt med tekstil sprayen fra byggulove.


Dette er faktisk første gangen jeg har fått hjem en så skitten vogn, det betyr ikke at den er noe dårligere en de andre, men hele opplevelsen med å kjøpe vogn blir jo ikke like morsom.
Jeg hadde det litt i tankene at den kunne være det siden bildene var tatt inne, men ville se hva som kom. Jeg har igjen kjøpt og solgt mange vogner, og om dette var min første vogn, jeg gikk hjemme med baby i magen og gledet meg til og pakke opp og gjøre klar vogna ville hele opplevelsen blitt veldig mye bedre med en ren og pen vogn.

Så skal du selge, se over vogna før du sender den.

Jeg er veldig fornøyd med en ren, pen og "ny" vogn.
Om du har muligheten til og reise å se på vogna er det absolutt det beste! 
Men spør de som gjerne legger ut en annonse unna deg om de kan være behjelpelige med og sende vogna. Om du sender vogn med Norgespakke så anbefaler jeg og pakke den godt inn. Om du tar vare på original emballasje er jo det beste, men om du evt pakker den inn i mye bobleplast eller en annen eske som dekker hele vogna så kommer den som regel trygt frem. Spør gjerne selger om de kan ta bilde av vogna innpakket og på posen, om de sender med Norgespakke kan du printe ut en frakt etikett hjemmefra så blir det billigere og du kan spore pakken når den blir levert. Da kan du gjerne betale vogna på forhånd om du stoler på selger, eller be om oppkrav.

Lurer du på noe, spør gjerne. Jeg er flinkere å svare på meldinger som tikker inn på min Instagram side @barnevognhobby 

Liker

Kommentarer

Anonym
,
Vil du legge ut en sammenligning mellom de forskjellige bugaboo vognene du har prøvd? Fordeler/ulemper med de forskjellige osv😊
barnevognhobby
barnevognhobby,
Jeg kommer til og lage et innlegg hvor jeg sammenligner bugaboo fox og cameleon3 nå etterhvert- Mulig det kommer et innegg hvor jeg skriver litt om alle bugaboo vognene jeg har trillet 😊
nouw.com/barnevognhobby