Bugaboo Fox vs. Bugaboo Cameleon 3

Bugaboo er virkelig inn i tiden, det er veldig mange som triller Buffalo og Fox her på Vestlandet hvor jeg bor. Ikke så mye cameleon og se, men når jeg er ute og reiser i andre land ( storbyer ) ser jeg veldig mye cameleon 3.

For øyeblikket har jeg begge vognene hjemme så da er det veldig gøy og kunne skrive en liten sammenligning og fortelle dere om mine tanker rundt vognene.

Det er to veldig like vogner å trille synes jeg, de er begge lette, nette og gode å trille. Ingen av dem har noe veldig mye demping, så om du ska trille i skogen og terreng hver dag så hadde jeg valgt en litt annen vogn.

Cameleon 3 er noe mindre å trille en Fox, jeg er 162cm og ser veldig godt over begge vognene, men merker på cameleon 3 så har jeg veldig god kontroll.

Vognene har skumfylte hjul, (ikke luft) Cameleon 3 har litt større bakhjul en fox, men har mindre hjul fremme, som igjen faktisk har veldig god demping! Når du triller opp en fortauskant så ruller vogna rett opp, ikke "hakker" i kanten før den triller opp.

Kjøper du en ny cameleon3 med liggedel koster den 9499,- hos babyshop.no
Kjøper du en ny Fox med liggedel koster den 12 250,- hos babyshop.no

Bugaboo Fox veier 9,9kg og har en maksvekt på 17kg. Bugaboo Cameleon3 veier 9,6kg og har en maksvket på 17kg.

De nyere modellene av Cameleon 3 (som den jeg har hjemme) har samme type 5 punkt sele som Fox, du kan også bruke bugaboo fox/cameleon3 kalesjer på begge vognene. Så her ser du at kalesjene dekker like godt. Begge vognene har teleskophåndtak, cameleon3 sitt er noe mer rett opp.

Cameleon 3 kan du kjøpe vinter/terreng hjul til, og sette på fremme. Da vil den trille mye bedre gjennom snø osv. Vinter/terreng hjulene er ikke svingabare, de er faste.
Du kan også vende hele håndtaket rundt på cameleon3 så du kan trille med de store hjulene fremme og de små bak.

Varekurven på Cameleon3 er noe mer lukket, og veldig trang og komme til med liggedelen på. Men du kan lukke den helt med tekstil rundt kanten, alt som ligger oppi blir "pakket inn" Cameleon3 sin varekurv tar 24 liter mot fox sin som tar 38 liter.
Den helt nye Cameleon 3 pluss kommer med åpen varekurv, samme typen som bugaboo fox har.

Jeg synes plass messig så får jeg godt oppi begge kurvene, det har ikke vert noe plass mangel i Cameleon3 sin mot Fox.


Her ser du at Cameleon 3 er noe lavere en Fox, sittedelen og liggedelen er noe lavere og den er enklere og se over om du er kort og vil ha en liten nett vogn.
Du justerer sitte/ligge stillingen på bugaboo fox bak på ryggen mens på cameleon3 justerer du den på sidene ved midten av sittedelen.
De klikkes av og på helt likt.

Cameleon3:
Rygg: 50cm
Sete: 27cm
Fotbrett: 20cm

Fox:
Rygg: 51cm
Sete: 25cm
Fotbrett: 18cm

Cameleon 3 har faktisk en noe mer romslig sittedel, jeg synes min gutt på 2år og ca 84cm passer akkurat i bugaboo Fox. Jeg kan nok trille den til han blir nermer 3 år. Men det er ikke en vogn som varer ut vogn perioden for alle.
I Cameleon 3 så får han et dypere sete og et lengre fotbrett som gjør at han får bedre plass.
Ja! De få centimeterne gjelder!

Her ser du vognene sammenlagt, understellet til cameleon 3 blir noe lenger en Fox, men med sittedelene på så er de veldig like. De blir like kompakte begge vognene.

Håper dere ble litt mer klok på de 2 modellene.
Besøk gjerne min Instagram side @barnevognhobby for mer info.

Liker

Kommentarer

BK
BK,
takk for fine bilder og beskrivelser! Jeg venter nr 3 og tenker å kjøpe ny vogn. Har en på 6 år og en på 3 år når babyen kommer. Min første vogn var en Brio Happy, den er siden blitt brukt til sovevogn for begge to I bhg. Har også i nesten hele perioden hatt en mini GT som jeg fremdeles bruker på reiser osv. Til nummer 2 var jeg innom Buffalo, byttet den ut med en Fox og solgte Fox før minsten begynte i bhg. Var innom Elite før jeg skaffet meg en mini GT igjen. Veldig fornøyd med Fox, men nå har jeg lekt litt med tanken på en cameleon.. Yey or ney?
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229