Babyjogger City Elite2 vs Babyjogger City Elite

Babyjogger City Elite vognene har jeg fått i samarbeid med Babyjogger Scandinavia.
Nå som babyjogger City Elite2 er lansert får jeg daglig spørsmål i min innboks om hva som er forskjellen.
Så her kommer en sammenligning av de populære vognene:

Du kan lese min anmeldelse på Elite2 her: http://barnevognhobby.no/babyjogger-city-elite2--37028203
og Elite her: http://barnevognhobby.no/babyjogger-city-elite-36220811?l=nb-NO

Dette er jo samme vogna men Elite2 har fått mange oppgraderinger.
Den største forskjellen er dempingen! Den har bedre demping på fremhjulet og fått veldig god demping på bakhjulene, det er nok hva jeg merket best på trille tur i ulendt terreng. Elite har alltid trillet godt så jeg var spent på Elite2 som skulle være bedre, å det er den!

De har begge flat liggestilling, Elite2 har fått nytt design på fotrbettet, mye enklere og sette opp å legge ned, den har også fått plate i ryggen, noe Elite ikke har. Derfor synes jeg også sittestillingen er mer rett og jeg savner ikke sit up strap på Elite2. Nå har jeg en stor gutt (3år) men om du har et lite barn på ca 7 mnd - 1 år så anbefaler jeg Easygrow Minimizer for å gi barnet støtte i en vogn med veldig romslig sittedel.


Noen andre merkbare forskjeller er Elite2 har et forbedret trekk bak på ryggen, du kan få utrolig god lufting på begge vognene når barnet sover/hviler, siden hele ryggen kan luftes. Men på Elite2 synes jeg det nye trekket sitter bedre på og er enklere og rulle opp ved lufting.
Tekstilene er også nye og litt annerledes, Elite2 har også ny bøyle og nytt matbrett så du kan ikke kombinere de gamle på den nye vogna. (Tips!: matbrett og bøye som passer mini GT2 passer også Elite2)

Hjulene har fått nytt design. Mange spør meg om den føles hardere siden gummien er mindre, men nei! Virkelig ikke noe hardere å trille, heller mykere pga dempingen. Elite har også fått ny låsemekanisme på fremhjulet.

Noe som også er nytt på Elite2 er kalesjen. Veldig mange kommenterer at kalesjen ser ikke ut til å dekke like bra som på Elite, dette er feil om du ser på bildene over her.

På høye bilde ser du den er på øverste hakk, noe som er genialt når jeg triller med lillebror på 3år som har veldig god plass å gir han mer rom følelse når kalesjen er trukket over, jeg synes også ruggen føles lenger når den er så høyt oppe.
På nederste hakket så er den veldig lik gamle elite, så den dekker like godt.
Begge vognene har titteluker og de har lufting.

Håndtaket på Elite2 er breiere en Elite. Jeg synes også sittedelen på Elite2 er bedre og mer romslig.

Mål på sittedel:
Babyjogger City Elite2 bakhjul: 68cm
Rygglengde: 52cm
Sete lengde: 25cm
Fotbrett: 23cm

Babyjogger City Elite: bakhjul: 64cm
Rygglengde: 52cm
Sete lengde 25cm
Fotbrett: 22cm

Stangen bak med varekurven har også blitt ny, på elite2 går den rett over mens på elite er den buet. Jeg synes begge varekurvene er like enkle og komme til og rommer ca like mye.

Babyjogger City Elite ble veldig kjapt en favoritt her i hus, med den høye maksvekten og romslige sittedelen er det en vogn du kan bruke ut vognperioden, den er også så kompakt og liten sammenlagt at det er en super vogn å ta med på bil tur eller med til Syden. Når Elite2 kom ble jeg super overasket over alt oppgraderingene og det er en vogn som ikke flytter før lillebror er ferdig med vogn å den blir nok her enda en stund etterpå, for det er virkelig en kjekk vogn!

For å se mer video / bilder av vognene sjekk ut min Instagram profil @barnevognhobby

Liker

Kommentarer

Ingrid
,
Hei! Vet du om man kan bruke vognbag fra City Elite, til chassiet på City Elite 2? 😊 Er det eventuelt noen andre av Baby Jogger sine vognbagger som passer på City Elite 2?
barnevognhobby
barnevognhobby,
City elite 2 og mini gt 2 har fått nye fester og ny liggedel, så er bare liggedelen der som kan passe på de 2 vognene. 😊
nouw.com/barnevognhobby